NAČIN PRIMENE
1: Uzorak alkoholnog pića se sipa u staklenu ili plastičnu menzuru;
2: Alkoholmetar se lagano ubaci u napunjenu menzuru i sačeka se nekoliko sekundi da se mirno pozicionira;
3: Očitavanje stepenaže se vrši tako što se očitava presek gravirane vrednosti na meraču i donjeg meniska tečnosti u koji je uronjen;
4: Po mogućstvu, izmeriti i temperaturu alkohola koji se ispituje;
5: Korišćenjem tabelice vrši se preračunavanje nivoa alkohola u skladu sa izmerenom temperaturnom vrednošću;
6: Nakon završenog merenja, merač obrisati i vratiti u originalnu ambalažu zajedno sa tabelicom.
KORISNI SAVETI
1: Alkoholmetar obavezno čuvati u originalnom pakovanju ili sličnoj ambalaži, da ne bi došlo do grebanja površine sa koje se očitavaju vrednosti;
2: Prilikom postupka merenja, alkoholmetar se lagano ubacuje u menzuru, jer ukoliko se samo spusti sa vrha menzure može doći do lomljenja istog;
3: Za precizno merenje očitanu stepenažu korigovati prema temperaturi ispitivanog alkohola.
SPECIFIKACIJE
1. Opseg merenja: 0 – 40°, 40 – 70° i 70 – 100°
2. Opseg merenja za termometar: 0 – 50°C
PAKOVANJE SADRŽI
Alkoholmetar 0 – 40°
Alkoholmetar 40 – 70°
Alkoholmetar 70 – 100°
Termometar 0 – 50°C
Tabela za preračunavanje nivoa alkohola u odnosu na temperaturu
Maramica
Drvena kutija
