-50%
, ,

Piranha 5L

Šifra artikla/SKU: 3463
Advanced Nutrients
Availability:

Out of stock


Piranha predstvlja jedan od tri mirkobiološka stimulatora za koren premium kvaliteta poznatog Kanadskog proizvođača Advanced Nutrients. Prizvod poznat na tržištu po zavidnom uvećanju korenove mase (do 700%), može se koristiti i folijarno u cilju prevencije od pojave patogenih i drugih vrsta oboljenja.

13.999,50 DIN 27.999,00 DIN

Out of stock

Piranha je proizvod čijom se primenom u intenzivnoj biljnoj proizvodnji ostvaruju neverovatno dobri rezultati. Pojavu ovog preparata prethodilo je dugogodišnje istraživanje priznatih agronomskih stručnjaka, a nakon vrlo kratkog vremena korišćenja u praksi, Piranha se pokazala kao visoko efikasana za sve vrste biljnih kultura.

Jedna od osnovnih karakteristika ovog preparata jeste da znatno utiče na kvalitetnije razvijanje i formiranje korenovog sistema biljaka (masa korenovog sistema se uvećava i do 700%). Biljke koje imaju razvijeniji i jači korenov sistem otpornije su u kasnijoj vegetaciji, a imaju i veću sposobnost usvajanja hranljivih materija i vode. Utvrđeno je da su korišćenjem Piranha preparata ovakvi efekti neminovni, i da uzgajivači mogu računati na visoke i kvalitetne prinose svih biljnih vrsta. Pored ovoga, Piranha se veoma dobro pokazala i prilikom folijarne prihrane biljaka. Folijarnom primenom ovog preparata štitite vašu biljku od sive plesni, budjanja, biljnih parazita, rhizoctonia solani, fusariuma i ostalih mikroba koji mogu nauditi vašoj biljci (izmedju ostalog, Piranha blokira i pojavu Nematoda)

Ono što ovaj proizvod odvaja od klasičnih stimulatora za rast jeste to što sadrži 26 tipova korisnih gljiva, uključujući 8 vrsta Trihodermi i 18 vrsta ektomikorizalnih i endomikorizalnih gljiva. Upravo zbog ovakvog sastava (i gore pomenutih efekata) Pirana se svrstava u najvišu kategoriju mikrobioloških stimulatora za rast.

Način primene

Piranha se može primenljivati na tri načina

1: Sipati do 2ml ne razblaženog proizvoda na sadno mesto, neposredo pre sejanja semena ili sadnje reznice,

2: Rastvoriti 2ml na jedan litar vode u prve dve nedelje vegetacije i u prve dve nedelje cvetanja.

3: Folijana primena 1ml na jedan litar vode svake druge ili treće nedelje.

Korisni saveti

1: Po rečima proizvođača najbolji efekat za koren biljke ostvariće kombinacija Piranhe i Voodoo Juice-a.

2: Pored toga što se kao osnovna primena ovog preparata smatra rastvaranje u vodi i zalivanje, korićenje ne razblaženog proizvoda prilikom sadnje ili presađivanja ostvariće najzavidnije rezultate.

3: Količinu ne restvorenog proizvoda možete prilagotiti veličini sadnice, ali ono što je jako bitno je da ne možete preterati jer je proizvod 100% organski.

4: Piranha se može koristiti i u stresnim situacijama do samog kraja faze cvetanja/sazrevanja.

5: Iako proizvođač Advanced Nutrients garantuje kompatibilnost svojih mikrobioloških stimulatora za koren sa SensiZym-om, ne preporučuje se kombinovanje sa enzimskim proizvodima druih proizvođača.

6: Kiseline za korekciju pH vrednosti štetno deluju na razvoj korisnih gljiva pa iz tog razloga savetuje dodatna opreznost prilikom doziranja ili korišćenje nutrijenata iz “pH Perfect” kategorije.

 

Aktivni sastojci

Glomus aggregatum – 78 prop/mL

Glomus intraradices – 78 prop/mL

Glomus mosseae – 78 prop/mL

Pseudomonas chlororaphis – 25 000 cfu/mL

Pseudomonas putida – 100 000 cfu/mL

Rhizopogon amylopogon – 116 prop/mL

Rhizopogon fulvigleba – 127 prop/mL

Rhizopogon villosulus – 118 prop/mL

Trichoderma harzianum – 50 000 000 cfu/mL

Trichoderma kongii – 2 500 000 cfu/mL

Trichoderma viride – 3 000 000 cfu/mL

SKU: 3463 Categories: , ,
Weight 5 kg
brands

You may also like…