, ,

Kokosov Treset 5L

Šifra artikla/SKU: 3026

Kokosov treset predstavlja organski supstrat koji se sastoji od finog kokosovog treseta i vlakana kokosove ljuske. Najčešće se upotrebljava u staklenicima i plastenicima, a zbog lake kontrole uzgajanja predstavlja glavni izbor baštovanima širom sveta.

219,00 DIN

Kokosov Treset (u svetu poznat kao coco peat ili coco coir) predstavlja u potpunosti organski supstrat koji nije štetan po okruženje i koji je u stvari mešavina finog kokosovog treseta i kokosovih vlakana dobijenih ekstrakcijom iz kokosove ljuske.

NAČIN PRIMENE

1: Otvorite kesu kokosovog treseta i sipajte kokosov treset u saksiju
2: Po potrebi pomešajte kokosov treset sa perlitom kako biste korenovom sistemu Vaših biljkaka omogućili bolje snabdevanje kiseonikom.
3: Zalijte vodom i posadite Vaše biljke

KORISNI SAVETI

1: U kokosovom tresetu je najlakše uzgajati različite vrste, jer sami dozirate količinu đubriva.
2: Kako bi se biljke razvijale najadekvatnije, potrebno je koristiti formulaciju prihrane za uzgoj u kokosovom tresetu
3: Kokosov treset poseduje inzvanrednu moć upijanja,visok kapacitet zadržavanja vode, što doprinosi tome da se nutritijenti znatno duže zadržavaju u zoni korena, a to podrazumeva i ređe zalivanje
4: Zbog lakoće upotrebe kokosov treset najtraženiji je kod uzgoja paradajza, paprike i ostalih vrsta u plastenicima, staklenicima i na onim mestima gde zemljište nije dovoljnog kvaliteta.

SPECIFIKACIJE

Vodni kapacitet – do 1000%
pH Vrednost – 5.5 – 6.8
Poroznost – 94-96% Vol.

PAKOVANJE SADRŽI

5L kokosovog treseta

SKU: 3026 Categories: , ,
Weight 0.75 kg

You may also like…