-50%

Bio Nova Zym 1L

Šifra artikla/SKU: 3375
Availability:

Out of stock


Bio Nova Zym je prirodni bio-katalizator koji ubrzava procese i poboljšava zemljište na osnovu specifičnih enzima.

1.458,00 DIN 2.916,00 DIN

Out of stock

Bio Nova BN-Zym sadrži mnoštvo enzima.

Ovi enzimi stimulišu sposobnost zemljišta da zadržava vodu, dok sa druge strane umanjuju pritisak molekula vode, povećavajući na taj način ukupnu količinu vode dostupne biljkama. U procesu prodiranja u zemljište BN Zym takođe u zemljište unosi kiseonik, čineći zemljište vazdušastim, što je neophodno za razvoj svakog korenovog sistema. BN Zym sadrži molekularne proteine koji rade kao katalizatori u više bio-hemijskih procesa.

Jedna od najizraženijih karakteristika enzima koje sadrži BN Zym je brzina njihovog dejstva. Konverzija šećera u alkohol hemijskim putem obično traje nekoliko nedelja, nekad čak i meseci. Uz pomoć enzima ovaj proces odvija se gotovo trenutno. Enzimi ne stvaraju nikakve otpadne materije niti nusproizvode.

BN Zym povećava aktivnost bakterija koje konvertuju hranljive materije i minerale iz zemljišta u hranu za biljke. Rezultat ovog procesa je zdrava i otporna biljka sa povećanom otpornošću na bolesti, dok zemljište ostaje čisto i bez ikakvih štetnih komponenti. Ovo je vrlo bitno uzgajivačima koji više puta koriste isto zemljište ili kokosov treset kao medijum za gajenje svojih biljaka.

Način primene

1: Ukoliko koristite zemljište ili kokosov treset kao supstrat, dodajte u odnosu 3 ml na 10L vode.

2: Ukoliko koristite kamenu vunu, dodajte u odnosu 3 ml na 10L vode.


Korisni saveti

1: Kod sistema bez medijuma za gajenje kao što su NFT sistemi, BN Zym dodati u odnosu 5 ml na 10 L vode.


sastav

N-P-K: 0-0-0

Mn (helirani oblik): 0.25%

Pektinaza (enzim)

Amilaza (enzim)

Celulaza (enzim)


SKU: 3375 Category: