CMH 315W 3200°K EBM Komplet

Šifra artikla/SKU: 4384
Dostupnost:

34 na zalihama


CMH Tehnologija (Ceramic Metal Halide) je sve popularnija metoda osvetljenja kako kod hobista, tako i kod profesionalnih uzgajivača bilja koji žele maksimalan prinos od svake biljke. Jedan od osnovnih razloga širenja njene popularnosti i sve češćeg korišćenja je znatno širi svetlosni spektar koji emituje. Sijalica CMH 315W se koristi isključivo kao osnovno osvetljenje u fazi cvetanja i plodonošenja biljaka, a kvalitet i punoća njenog spektra obezbeđuju rekordne prinose gajenog bilja. Sijalica CMH 315W se prodaje u kompletu sa povezanim reflektorom i digitalnim balastom.

28.200,00 DIN

34 na zalihama

CMH Tehnologija (Ceramic Metal Halide) je sve popularnija metoda osvetljenja kako kod hobista, tako i kod profesionalnih uzgajivača bilja koji žele maksimalan prinos od svake biljke. Jedan od osnovnih razloga širenja njene popularnosti i sve češćeg korišćenja je znatno širi svetlosni spektar koji emituje. Ono što je takođe važno naglasiti je da ova vrsta osvetljenja poseduje izuzetno veliku sličnost sa spektorm koji emituje sunčeva svetlost.

CMH 315W je sijalica punog svetslosnog spektra, sa dominirajućim crvenim spektrom koji biljke koriste za fazu cvetanja. Ova sijalica se koristi isključivo kao osnovno osvetljenje u fazi cvetanja i plodonošenja biljaka, a kvalitet i punoća njenog spektra obezbeđuju rekordne prinose gajenog bilja.

Osim navedenih prednosti, CMH Tehnologija hortikulturnog osvetljenja pripada grupi najekonomičnijih osvetljenja jer za razliku od prethodnih standardnih sijalica poput MH, HPS i dr., proizvodi izuzetno visok kvalitet svetslonog spektra i emitujućeg svetlosnog snopa . To se može prikazati konkretno na primeru ove sijalice, CMH 315W, koja proizvodi veću širinu svetlosnog spektra i bolji kvalitet od tradicionalnih sijalica HPS i DualSpectrum od 600W. Dakle, bolji kvalitet svetlosnog spektra od dvostruko jače sijalice po vataži, i to je ono u čemu se ogleda ekonomičnost CMH osvetljenja. Sijalica CMH 315W se prodaje u kompletu sa povezanim reflektorom i digitalnim balastom. Ovaj komplet ukupno troši manje od 350W/h, tako da se ušteda električne energije povećava za 50%.

S obzirom na to da se CMH tehnologija najčešće koristi u intezivnoj biljnoj proizvodnji, digitalni balast koji se nalazi u okviru ovog kompleta poseduje ugrađenu Soft-Start funkciju koja omogućava da se više balasta bezbedno upali u isto vreme i da neometano rade u predviđenom vremenskom intervalu. Osnovne elektronske komponente ovog balasta su poreklom iz Nemačke, i radi se vrlo kvalitetnom i trajnom materijalu. Ovaj digitanli balast može neometano da funkcioniše i u slučaju visoke fluktuacije u voltaži (98V-268V), gde bi i pored fluktuacija, električna energija koju šalje sijalici uvek bila stabilna.


Način primene

1: Proveriti da li je sijalica propisno stavljena u grlo reflektora, i proveriti da li su kablovi od balasta i reflektora dobro spojeni;

2: Priključiti napajajući kabal u digitalni balast;

3: Zakačiti (montirati) reflektor i balast na određenu poziciju (na reflektoru i balastu nalaze se zakačke za koje se može zakačiti EasyRoler);

4: Napajajući kabal digitalnog balasta uključiti u struju, ili u tajmer koji je priključen u struju.


Korisni saveti

1: CMH 315W je komlpet koji je pogodan za korišćenje u Grow Boxovima, s tim da je neophodno obezbediti odgovarajuću ventilaciju i hlađenje;

2: Preporučeno odstojanje sijalice od gajenih biljaka je od 60 cm do 100cm;

3: Sijalicu nije preporučljivo dodirivati bez odgovarajućih rukavica, jer se može desiti da ostanu tragovi masnoća ili sličnih materija koje mogu sotaviti trajne fleke na sijalici.


Specifikacije

1: Sijalica: CMH 315W 3200°K

2: Digitalni balast: 315W

3: Reflektor: Hammer

4: Grlo reflektora i sijalični priključak: GU27


Pakovanje sadrži

1 x Sijalica CMH 315W, 1 x Digitalni Balast 315W, 1 x Reflektor Hammer, 1 x Kabal za reflektor, 1 x kabal za digitalni balast, 1 x napajajući kabal

Šifra proizvoda: 4384 Kategorija:

Možda će vam se svideti …