-40%

Digitalni Balast 600w sa Dimerom

Šifra artikla/SKU: 3589
Dostupnost:

33 na zalihama


Digitalni Balasti za HPS i MH sijalice. Vrhunski digitalni balast za visokonaponske sijalice za gajenje biljaka. Hladan na dodir, tih, siguran i, bezbedan. Digitalni balasti su odličnog kvaliteta i pored napajanja sijalice troše jako malo struje! Balasti se prodaju povezani, sa kablovima, Plug & Play!

8.997,00 DIN 14.970,00 DIN

33 na zalihama

Digitalni Balast sa dimmer opcijom za najviše lumena i najbolje rezultate u gajenju biljaka. Digitalni balas, dolazi sa već spojenim kablom za utičnicu i reflektor. Digitalni Balast ima identičnu svrhu kao i magnetni balast (prigušnica), da uključuje i napaja sijalicu. Osnovna razlika je frekvencija, koja je mnogo viša kod digitalnih balasta nego kod magnetnih. Za razliku od magnetnih balasta, Digitalni balasti troše znatno man je struje! Takođe razlika je u težini, digitalni balasti su znatno lakši od magnetnih, nekad čak i do 10 puta i bešumni su za razliku od magnetnih balasta.

Jedna od najvećih prednosti digitalnih balasta u odnosu na magnetne je manja potrošnja električne energije, čime se postiže veća ekonomičnost i ušteda. Digitalni balasti troše u proseku 10W, dok magnetni troše oko 50W, pored sijalice koja troši odabranu snagu.

Digitalni balasti imaju tehnologiju sporog paljenja sijalice čime se znatno produžuje radni vek trajanja sijalice!

Napon ovog softverski kontrolisanog digitalnog balasta je podesiv što pruža izuzetnu prilagodljivost i efektnost kod najzahtevnijih korisnika. Koriste se za napajanje Natrijumskih (HPS) i Metal-halidnih (MH) sijalica. Postoje četiri opcije podešavanja napona: 250W, 400W, 600W i Super Lumen opcija na 660W. Opcijom Super Lumen možete povećati maksimalnu snagu vaše sijalice, a samim tim uvećati i prinos. Konkretno, kod sijalice od 600W u prvim nedeljama vegetacije koristi se opcija 250W, da bi se napon u toku vegetacije postepeno povećavao na 400W, u fazi cvetanja na 600W i u zadnjim nedeljama vegetacije korišćenjem Super Lumen opcije napon koji ste uštedeli tokom početnog perioda vegetacije iskoristićete na najbolji mogući način u završnom periodu, kada je i najpotrebnije. Ovi balasti izvlače maksimum iz sijalica čime je njihova iskorišćenost najveća moguća.

Digitalni Balasti su nečujni, hladni na dodir, a kompatibilni su sa svim HPS, MH i Dual Sprectrum sijalicama svih proizvođača. Moguće ga je postaviti na ravnu površinu ili okačiti na zid.

Način primene

1: Prvo stavite sijalicu u reflektor
2: Povežite reflektor i prigušnicu (koristite samo reflektore sa IEC priključkom)
3: Tek kada ste sve povezali, uključite balast u struju

Korisni saveti

1: Digitalni balasti se ne zagrevaju prilikom rada, tako da ne emituju dodatnu toplotu, što je jako bitno kod manjih prostorija za gajenje
2: Nemojte postavljati na pod koji je vlažan
3: Ukoliko isključite balast, sačekajte bar jedan minut pre ponovnog paljenja
4: Ovi balasti rade sa HPS i MH sijalicama skoro svih proizvođača

Specifikacije

Snaga Prigušnice: 660W MAX
Realna Potrošnja (A): 3.0A MAX
Dužina Kabla do Utičnice: 1.5m
Dužina Kabla do Reflektora: 20cm

Šifra proizvoda: 3589 Kategorija:
Тежина 2.5 kg

Možda će vam se svideti …